Tıp Fakültesi

TUBİTAK Bilim Söyleşilerinde Dr.Öğr.Üyesi Mesut Akıl Fındıklı MTAL Öğrencileriyle Buluştu

18.04.2022

TÜBİTAK tarafından desteklenen Bilim Söyleşileri etkinlikleri kapsamında Fındıklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Beyoğlu-İST) konferans salonunda, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Parazitoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mesut Akıl, 18 Nisan 2022 tarihinde söyleşi gerçekleştirdi. İki oturumda gerçekleştirilen etkinliğe; Hemşire Yardımcılığı, Ebe Yardımcılığı ve Sağlık Bakım Teknisyenliği bölümlerinden 9. ve 11. sınıf toplamda 170 öğrenci ve öğretmenleri de katılım gösterdi.  Bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını arttırmayı hedefleyen bu etkinlikte, özellikle erken yaşlarda bulaşan ve insan sağlığını olumsuz etkileyen Kist Hidatik Hastalığı konusu tartışıldı. Dr. Öğr. Üyesi Akıl, kist hidatik hastalığının engellenmesinde önemli olan hijyen kuralları, sağlıklı beslenme ve sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi ile ilgili bilgilerin yanında bilimsel çalışmalarından da bahsederek öğrencileri bilime teşvik etti.

Sunum sonrası öğrencilerden gelen sorularının yanıtlanmasının ardından okul müdürü İsmail Yıldırım tarafından teşekkür belgesi takdim edilerek, etkinlik sona erdi.