Sık Görülen Artritlerde Güncel Tedavi Yaklaşımları Toplantısı

10.10.2019

"Sık Görülen Artritlerde Güncel Tedavi Yaklaşımları’’ konulu toplantı İstanbul Medeniyet Üniversitesi Aşık Paşa Konferans Salonunda yapıldı.

Toplantı  Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Yaşar BÜLBÜL’ün katılımları ile icra edilen toplantıya ülkemizin çeşitli üniversitelerinden seçkin hocalarımız konuşmacı olarak katıldılar. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı  Başkanı Prof Dr Afitap İÇAĞASIOĞLU’nun açılış konuşmasının ardından, Rektör Yardımcımız Sayın Prof Dr Yaşar BÜLBÜL tarafından Fakültemizin hedefleri konusunu da kapsayan bir konuşma yaptılar.

12 Ekim Dünya Artrit Günü Etkinlikleri kapsamında planlanan toplantının ilk bölümünde, hasta gözü ile hastalığın oluşturduğu problemlerin dinlenilerek, farkındalık yaratılabilmesi amacı ile planlanan "artrite rağmen hayatın içinde olmak" konulu oturum yapıldı. İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyemiz Prof. Dr. Erkan MESCİ' nin moderatörlüğünde yapılan bu bölümde; romatizmal hastalıklar polikliniğinde takip edilmekte olan bir hastanın, hastalığı ile ilgili sunumu izlendi.

Toplantının diğer oturumlarında romatoid artrit, aksiyelspondiloartropatiler, gut, psöriatik artrit gibi sık görülen artritlerin güncel tedavileri ile romatizmal hastalıklarda kronik ağrı mekanizmaları ve güncel rehabilitasyon konuları tartışıldı.