Semerkant 2020 Uluslararası Öğrenciler Olimpiyatı

21.12.2021

Semerkant Devlet Tıp Üniversitesi tarafından düzenlenen olimpiyatlar 14-15 Aralık 2021 tarihinde yüz yüze olarak yapılmıştır. Olimpiyatta İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak yer aldık.

Açılış seremonisinde, üniversitemiz adına Dekanımız Prof. Dr. Sadrettin Pençe açılış konuşması yapmıştır.

Olimpiyata farklı ülkelerden, 35 üniversiteden yaklaşık 320 öğrenci, 30 farklı alanda  katılmıştır. Olimpiyatlar farklı branşlarda iki aşamalı olarak gerçekleştirilmiştir. İlk aşamasında 100 soruluk test uygulanmıştır. İkinci aşamasında sözlü ve pratik sınav yapılmıştır. İki sınavın ortalamasına göre öğrencilerin sıralaması belirlenmiştir. Buna göre İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesinden üniversitemizi temsilen katılan  2 öğrencimiz yapılan sınavlar sonucunda:

• Anatomi alanında Tıp 2. Sınıf öğrencisi Sevinch Suvonkulova ``Zor durumda problemi çözen en iyi Öğrenci`` ödülü,

• Patoloji alanında Tıp 3. Sınıf öğrencisi Hatice İlke Yılmaz 3’üncülük ödülü aldı

Öncelikle üniversitemizi büyük bir gururla ve başarı ile temsil eden öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Öğrencilerimizin yetişmesinde büyük emeği olan tüm hocalarımıza saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.