Öğretim Üyemiz Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

04.12.2020

Stanford Üniversitesi koordinasyonluğunda ABD’li ve Hollandalı bilim insanlarından oluşan bir ekip tarafından yaklaşık 7 milyon araştırmacı üzerinde yürütülen çalışma sonucunda belirlenen ve ‘Plos Biology’ adlı bilimsel dergide de yer alan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesi yayınlandı.

Dünya çapında yapılan bilimsel makalelerin sayısı, atıf sayısı, yazar sayısı, yazar sırası ve kendine atıf oranı gibi değişkenler dikkate alınarak oluşturulan ‘Dünya’nın en etkili bilim insanları listesine Fakültemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyemiz Prof. Dr. Sertaç ARSLANOĞLU listede yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Liste hazırlanırken alanında en az beş makale yayınlamış 7 milyon bilim insanının akademik performansı değerlendirildi. 1996-2019 yılları arasında, “Scopus Özet” ve “Atıf Veri Tabanı” üzerinden elde edilen bilgilere göre, dünyanın en fazla atıf alan 100 bin bilim insanı belirlendi. Listede Türkiye’den 857 bilim insanı yer aldı.

Listeye girme başarısı gösteren kıymetli hocamız, Prof. Dr. Sertaç ARSLANOĞLU’nu  tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Plos Biology’ adlı bilimsel dergide de yayınlanan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listeye bağlantıdan https://data.mendeley.com/datasets/btchxktzyw/2 (Tablo7) ulaşabilirsiniz.