Öğrencimiz ile Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanımızın Yayın Başarısı

19.11.2019

Fakültemiz öğrencisi İntörn Dr. Ezgi ASLAN ile Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı öğretim üyemiz Doç. Dr. İbrahim AKALIN’ın birlikte yürüttükleri uluslararası ortaklı çalışması dünyanın önde gelen vzwe Genetik alanındaki en prestijli dergilerden biri olan American Journal of Human Genetics’in son sayısında yayınlandı. (The American Journal of Human Genetics 105, 1005–1015, November 7, 2019).  İmpact faktörü 9,968 olan AJHG dergisinde “Bi-allelic Pathogenic Variants in TUBGCP2 Cause Microcephaly and Lissencephaly Spectrum Disorders” başlığıyla yayınlanan makalede ikisi ülkemizde olmak üzere dünyada sadece beş vakada görülen ve mikrosefali ile beyin gelişim bozukluğuna neden olan yeni bir gen tanımlandı. ABD’nin önde gelen üniversitelerinden Baylor College of Medicine (Houston-Teksas, ABD) ile ortaklaşa yapılan ve aralarında Japonya, Amerika, Kanada, Almanya, Polonya ve İrandan 30’u aşkın kollaboratörün yer aldığı çalışmada Öğretim üyemiz üçüncü, Fakültemiz öğrencisi ise 8. sırada yer almışlardır.

Aynı zamanda Tıbbi Genetik AD “Proje Makinesi” öğrencisi olan ve henüz Tıp Fakültesi öğrencilik yıllarında prestijli bir dergide yazar olarak yer alma başarısı gösteren öğrencimiz İnt. Dr Ezgi Aslan’ı ve öncülük eden öğretim üyemiz Doç. Dr. İbrahim AKALIN’ı bu üstün çalışmalarından dolayı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Makalenin linki: https://authors.elsevier.com/c/1a1VW_4GsVEBr