İMÜ Göztepe Eğitim Araştırma Hastanemizde İnme Merkezi Açıldı

30.10.2018

Sağlık Bakanlığı’nın onayı ile İMÜ Göztepe Eğitim Araştırma Hastanemiz bünyesinde açılan “İnme Merkezi” çalışmalarına başladı.

İstanbul Anadolu yakasinda kamuya bagli  inme merkezi olarak faaliyet gösterecek olan ve lokalizasyon acisindan stratejik oneme sahip bulunan İMÜ Göztepe Eğitim Araştırma Hastanemiz  İnme Merkezi hasta kabul etmeye başladı.

Fakültemiz Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi İnme Merkezi Direktörü  Doç. Dr. Hasan Hüseyin KARADELİ, yeni açılan inme merkezi sayesinde inme hastalarının ilk 24 saat içerisinde inme merkezine 112 acil servisle getirildiği takdirde, akut tedavi yöntemi ile inmenin geri döndürülerek hastanın yeniden ayağa kaldırılabileceğini söyledi.

Doç. Dr. Hasan Hüseyin KARADELİ yaptığı açıklamada “2 yılı aşkın süredir hazırlıklarımız sürüyordu. Bu sürenin sonunda 7/24 çalışan bir nöroloji ekibi, bir nörolojik yoğun bakım ekibi ve bir nörolojik inme ünitesi oluşturduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu inme merkezi ile inmenin ilk 24 saat içinde tedavi edilebilir bir hastalık olduğu bilincini tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz” diye konuştu.

“Kalp krizi geçiren hastaları nasıl acile götürüyorsak beyin krizi geçiren inme hastalarını da vakit kaybetmeden inme merkezine ulaştırmalıyız” diyen Karadeli, inme konusunda toplumsal farkındalığın artması gerektiğini belirtti.

Dekanlık olarak  İnme Merkezi çalışanlarının başarılarının devamını dileriz.

Haberin videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.