Tıp Fakültesi

EMSA Öğrenci Topluluğumuzdan Özel Eğitim Anaokuluna Anlamlı Ziyaret Gerçekleştirildi

22.12.2021

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi EMSA (European Medical Students' Association) öğrenci kulübü üyesi öğrencilerimiz, 07.12.2021 tarihinde İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Yıldırım Beyazıt Özel Eğitim Anaokulu ’nu ziyaret ettiler. Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden (SDG) nitelikli eğitimin sağlanması hedefleri doğrultusunda down sendromlu ve otizimli çocukların doğumdan başlayarak bireyin mevcut potansiyelini ortaya çıkarabilmesi, hayata hazırlayacak özel desteğin sağlanması oldukça önemlidir. Ailelerin ve bu çocuklarla ilgilenen uzmanların mümkün olan en erken zamanda bu desteği başlatmaları ve devamını sağlamaları gerekmektedir. Sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi için tıbbi bakımın ve takibin iyileşmesi, ailelerin eğitimi bu çocukların sosyal yaşamda kabul edilirliklerini arttırmaktadır. Kulübümüz ziyaret ettiği anaokulunda çeşitli seviyedeki down sendromlu, otizmli, zihinsel engelli 4-7 yaş aralığındaki çocuklarla çeşitli oyunlar oynayarak, etkinlikler yaparak ve çocuk şarkıları söyleyerek eğlence dolu vakit geçirdiler. Ayrıca öğrencilerimiz getirdiği kitap, boya malzemesi vb. hediyeleri anaokuluna bağışladıktan sonra hatıra fotoğrafları çektirdiler. Bu anlamlı ziyaretin sonunda, çocuklarla vedalaşarak kurumdan ayrıldılar.