Dekanımız İTO Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesinde Söyleşi Programına Katıldı

19.10.2018

Dekanımız Prof.Dr. Mustafa TAŞDEMİR İstanbul Ticaret Odası Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesinde tıp mesleği konulu söyleşiye katıldı.

Okul  Müdürü Mücahit Kıbrıs moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide  tıp alanının çok geniş olduğunu, bu alanın beyaz önlük ve steteskoptan ibaret olmadığını belirten Dekanımız Prof.Dr. Mustafa TAŞDEMİR; halk sağlığı, sağlık yönetimi gibi alanların da cazip bölümler olabileceğini, günümüzde ve önümüzdeki süreçte mesleklerin birbirleri ile olan ilgisinin artmasının mühendislik ve mekatronik alanlarının modern tıbbı gelecekte dijital süreçlere evireceğinin altını çizdi.

Tıpda mesleki alanda bilginin güncellenme hızının daima arttığını bundan dolayı özellikle bu alanı seçmek isteyen öğrencilerin bilginin hızına vakıf olmak ve hiç durmadan okumak konusunda hassas olmaları gerektiğini vurguladı.

Eğitim hayatı ve akademik kariyerinden yaptığı paylaşımlarla okuyabilmek için ortaya koyduğu fedakarlıklara da değinen Dekanımız Prof. Dr. Mustafa TAŞDEMİR, öğrencilerimize çevrenin baskılarından ziyade kendi istedikleri alanda öğrenim görmenin önemini belirtti.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi plaket sunumuyla sona ermiştir.

Prof. Mustafa Taşdemir İle Tıp Mesleği

18-10-2018