Adli Bilimler Atölyesi İlk Kez Misafirlerini Ağırladı

28.11.2018

Danışmanlığını Fakültemiz  Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr.  Üyesi  Ömer TURAN’ın yaptığı  Fakültemiz  Dönem 3 öğrencilerinden oluşan 11 kişilik Adli Bilimler Atölyesi ilk kez misafirlerini ağırladı.

24 Kasım 2018 Cumartesi günü Fakültemiz Adli Antropoloji Atölyesine 14 farklı üniversiteden lisans ve lisansüstü 56 kişi katılım sağladı.

Dr. Öğr.  Üyesi  Ömer TURAN adli antropoloji alanındaki eşsiz bilgi ve deneyimlerini aktardıktan sonra katılımcılar topluluğun nekropol kazısından elde ettiği iskeletlerle edindikleri bilgilerin pratiğini yapma imkanı buldu. Katılımcılar  “Sabah gelişimizle akşam gidişimiz arasında çok fark var.” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Topluluk 2017 yılında kurulup edindikleri bilgiler ile 2017-2018 yıllarında arkeolojik nekropol kazılarına katılarak atölye çalışmalarına başladı. Bu kazılardan elde edilen iskeletler üniversitemiz anatomi laboratuvarında kullanıma sunuldu. Sonrasında FASE (Forensic Anthropology Society of Europe)’ nin II. Uluslararası TURAZ Adli Bilimler, Adli Tıp ve Patoloji Kongresi’nde düzenlemiş olduğu eğitime katılım gösterdi.  Adli Bilimlere dahil diğer alanlarda da atölyeler düzenleyecek olan topluluk yeni katılımcılarını bekliyor.