4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi 26-27-28 Nisan 2019 tarihlerinde Üniversitemizde Gerçekleşti

02.05.2019

Fakültemiz öğrencilerinin Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Orhan ALİMOĞLU’nun koordinatörlüğünde hazırladığı 4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongremiz ‘MEDJRCONGRESS’ 26-27-28 Nisan 2019 tarihlerinde Üniversitemiz Güney Yerleşke Aşık Paşa Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Kongre, Kongre Genel Sekreteri Fatma Tülin DİNÇAL, Kongre Başkan Yardımcısı Süleyman Deniz ABDULLAHOĞLU, Kongre Başkanı İnt. Dr. Ramazan Ömer YAZAR, Kongre Koordinatörü Prof. Dr. Orhan ALİMOĞLU, Kongre Onursal Başkanları Kurucu Dekanımız Prof. Dr. Mustafa SAMASTI, Dekanımız Prof. Dr. Mustafa TAŞDEMİR, İMÜ Göztepe EAH Başhekimi Prof. Dr. Gürhan BAŞ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fatih SARIOĞLU ve İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal MEMİŞOĞLU’nun açılış konuşmalarıyla başladı.

Prof. Dr. M. İhsan KARAMAN, Kızılay Başkanı Kerem KINIK, AFAD Başkanı Mehmet GÜLLÜOĞLU, savaş muhabirliği yapmış sunucu Fuat KOZLUKLU gibi birbirinden değerli konukların yer aldığı bilimsel programda, sözlü ve poster sunumları yapan öğrencilerin yanı sıra tıp fakültesi öğrencilerimiz oturum konuşmalarıyla yer aldı.

Sınır Tanımayan Doktorlar’dan Prof. Dr. Christos GİANNOU’nun katılımıyla oyuncular eşliğinde gerçekleşen Triaj Atölyesi yanında İnovasyon, Ebru, 3D Görüntüleme, Adli Osteoloji gibi on beş farklı atölye çalışmasının yer aldığı kongrenin ikinci gününde, İnsani Yardım Paneli büyük ilgi gördü.

Sözlü sunumlar ve Fuat KOZLUKLU’nun katılımıyla gerçekleşen özel oturumun ardından, kongre tekne turuyla tamamlandı.