3. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi 27-28-29 Nisan 2018 tarihlerinde Üniversitemizde Gerçekleşti

03.05.2018

Fakültemiz öğrencileri tarafından Doç.Dr. Berna TERZİOĞLU BEBİTOĞLU koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 3. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi 27-28-29 Nisan 2018 tarihlerinde Üniversitemiz Güney Yerleşkesi Aşık Paşa Konferans Salonunda gerçekleşmiştir.

Türkiye’nin pek çok Tıp Fakültesinden katılım sağlanan (toplamda 37 farklı üniversite) kongrede 3 gün boyunca tıp öğrencileri Travmaya Multidisipliner Yaklaşım, Tıp Eğitimi, Uluslararası Kariyer, Doç.Dr. Halit YEREBAKAN ile söyleşi gibi pek çok oturuma katılarak bilgi ve birikim elde ettiler. Ayrıca düzenlenen workshoplara katılarak klinik becerilerini artırdılar.

Kongreye 250 İMÜ tıp öğrencisi,150 diğer üniversite tıp fakültelerinden olmak üzere toplam 400 kişi katıldı.

Katılımcı Tıp öğrencilerinin arasında düzenlenen Sözlü Bildiri Sunumu değerlendirmesinde 12 tıp öğrencisi arasından ilk 3 belirlendi. Katılımcı tıp öğrencilerinin arasında düzenlenen poster sunumu değerlendirmesinde 15 poster arasından ilk 3 belirlendi. Fakültemiz Dönem 1 öğrencileri arasında toplamda 23 poster arasında yapılan değerlendirme ile ilk 3 belirlendi. Kongrenin son günü Pazar günü düzenlenen ödül töreninde dereceler açıklandı. Dereceye girenlerin ödülleri takdim edeildi.

Kongrenin bilimsel yoğunluğunun yanında 27 Nisan Cuma akşamı Beykoz Koru Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen gala yemeğinde 200’e yakın öğrenci doyasıya eğlendi.

28 Nisan Cumartesi günü tekne turu ve akabinde üniversitemiz bahçesinde düzenlenen KOLPA müzizk grubu konseri ile tıp öğrencileri üniversitemizde bir ilki gerçekleştirdiler.

3. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi Hatırası olarak 100’e yakın fidan dikimi yapılarak doğayı korumanın ve yeşillendirmenin önemine dikkat çekildi.

Pazar günü öğleden sonra düzenlenen workshoplar ile katılımcılar Temel Yaşam Desteği, Subkutan Sütur, Foley Sonda gibi pek çok klinik beceri alanında tecrübeli hocalarımız eşliğinde deneyimlerini gerçekleştirdiler.