26 Eylül Dünya Çevre Sağlığı Günü’nde Fidan Dikme Etkinliği Gerçekleştirildi

27.09.2023

İstanbul Medeniyet Üniversitesi kuzey kampüsünde Tıp Fakültesi Dekanlık Binası bahçesinde Fakültemiz Halk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından 26 Eylül Dünya Çevre Sağlığı Günü’nde  çevre sağlığına dikkat çekmek için fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri, çevre bilincini artırmak ve doğaya katkı sağlamak amacıyla 26 Eylül Dünya Çevre Sağlığı Günü'nde bir araya geldi. Yeşil alanları artırmak ve çevre dostu bir geleceğe katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, fidan dikme işlemine gönüllü olarak katıldılar.

Etkinlik, öğrenciler arasında çevre bilincinin yaygınlaştırılması ve doğal kaynakların korunması konusunda farkındalığın artırılmasına katkıda bulundu.

Etkinlikte, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden “Sürdürülebilir Şehir ve Yaşam Alanları” ve “İklim Eylemi” kapsamında; çevre dostu yaşam tarzlarına teşvik, temiz hava ve sağlıklı bir çevre, gelecek nesillere sağlıklı bir dünya bırakma sorumluluğu vurgusu dikkat çekti.

26 Eylül Dünya Çevre Sağlığı Günü'nde fidan dikme etkinliği, Tıp Fakültesi öğrencilerinin çevre konusundaki duyarlılığını gösterdi ve gelecek kuşaklara daha sağlıklı bir çevre bırakma amacını taşıdı.

Etkinliğe desteklerinden dolayı Tıp Fakültesi Dekanlığına, fidan temini sağlayan Tuzla Belediyesi’ne ve katılım sağlayan öğretim elemanlarına ve intörn öğrencilerimize teşekkür ederiz.