Nadir Hastalıklar Sempozyumu 6 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirildi

06.04.2019

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Nadir Hastalıklar Araştırma Kulübü 6 Nisan 2019 tarihinde güzel bir etkinliğe daha imza attı. Bu sene üçüncüsünün düzenlendiği sempozyumda konu olarak Çocuk Nörolojisi’nde görülen nadir hastalıklar seçildi. Danışmanlığını Tıp Fakültemizin Farmakoloji Anabilim Dalı Hocalarımızdan Doç. Dr. Elif OĞUZ’un yürüttüğü bu sempozyum çeşitli fakülte ve bölümlerden öğrenciler ve hastaların katılımıyla gerçekleştirildi.

Sempozyum  Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa TAŞDEMİR, Prof. Dr. Mustafa SAMASTI, Kulüp Başkanı Ramazan Melih PARLAK’ın konuşması ve sempozyum koordinatörü Çağla BÜTÜNBAŞ’ın sunumu ile başladı.

Uzm. Dr. Selgin BİBER, Doç. Dr. Serhat GÜLER, Dr. Öğr. Üyesi Elif YÜKSEL KARATOPRAK katılımcıları nadir hastalıklar konusunda bilgilendirme yaptılar.

Sonrasında, Prof. Dr. Melih BULUT’un moderatörlüğünde Dilay DURUÇALI, Beyza ÖZUZCAN, Öğr. Gör. Merve Deniz PAK, Öğr. Gör. Özgür İNCE, Derya KÖKER' in katılımı ile Nadir Hastalıklar ile ilgili politikalar ve yapılanların sunulduğu bir panel gerçekleştirildi.

Panelin ardından Dr. Ögr. Üyesi Cihan AYDIN' ın nadir hastalıkların tedavisinde genetik yaklaşımlarla ilgili sunum gerçekleştirdi.

Ortaokul öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen  Çocuk Gözünden Nadir Hastalıklar konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri de takdim edildi.

Sempozyum sonunda Genç Hemofili Müzik Grubu mini bir konser ile tamamlandı.