Moleküler Tıp Yüksek Lisans Programı ve Burs İmkanı

10.12.2020

Moleküler Tıp Yüksek Lisans Programı ve Burs İmkanı

Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde Fakültemiz Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalının öncülüğünde Moleküler Tıp Yüksek Lisans programı açılmıştır. Tıbbi Biyoloji, Moleküler Genetik ve Biyokimya ve ilgili alanlardaki çalışmalar ve metodolojilerden yararlanılarak kanser, nadir hastalıklar, metabolizma hastalıkları gibi farklı hastalıkların etkin teşhis ve tedavisi yöntemleri geliştirilmesine yönelik çalışmaların yapıldığı Moleküler Tıp multidisipliner bir programdır. Öğrencilerin teorik eğitimlerinin yanı sıra laboratuvarda aktif pratik eğitimi almaları da hedeflenmektedir.

Programın yönetimini yapan Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalında halen 3 adet kurum dışı destekli (TÜBİTAK ve TÜSEB) proje devam etmektedir. 2020-2021 Bahar döneminde programa kabul edilen öğrenciler arasından seçilecek öğrencilere bu projelerden burs desteği sağlanacaktır.