2019 YKS İle Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Kayıt İşlemleri

07.08.2019

2019 YKS İle Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Kayıt İşlemleri

Değerli öğrencilerimiz İstanbul Medeniyet Üniverstesi ailesine hoşgeldiniz Kayıtlarınızaın hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilmesi için e-devlet üzerinden kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

2019 YKS sonuçlarına göre Üniversitemize yerleşen öğrencilerimiz; 19-21.Ağustos 2019 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden e-kayıt yaptırabileceklerdir. e-kayıt kılavuzuna https://yoksis.yok.gov.tr/downloads/YOK-Kayit.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında (E-devlet Üzerinden Kayıt Yaptıramayanlar)  bizzat Üniversitemize gelerek kayıt yaptırmak isteyen adaylar ise aşağıda istenen belgelerle birlikte  Ön Kayıt Formunu doldurarak tabloda belirtilen tarihlerde kayıtlarını yaptırabileceklerdir. (Ön kayıt formu 12 Ağustos 2019 tarihinde açılacaktır.)

E-devlet üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerimizin bu işlemden sonra aşağıdaki belgeleri 16-28 Eylül 2019 tarihine kadar elden ya da posta yoluyla Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na teslim etmeleri gerekmektedir. Tıp Fakültesi öğrencilerimizin bu belgeleri 5 Ekim 2019 tarihine kadar teslim etmeleri gerekmektedir.

a) E-kayıt üzerinden alınan barkotlu çıktı belgesi, (sadece e devlet üzerinden kayıt yaptıranlar bu belgeyi getirecektir.)

b) ÖSYS sonuç belgesinin çıktısı,

c) Yeni çekilmiş 4,5 x 6 cm. ebadında dört adet fotoğraf,

ç) Lise diplomasının Noter onaylı fotokopisi, mezun olunan Liseden aslı gibidir onayı veya E-devlet üzerinden alınan mezuniyet belgesi [Diploma hazırlanmamış ise yeni tarihli Mezuniyet Belgesi] (Başarı belgesi Mezuniyet Belgesi yerine kullanılamaz.)

d) Tıp Fakültesine ve Türk Musikisi bölümüne kayıt yaptıracak öğrenciler ayrıca yukarıdaki belgelerle birlikte tam teşekküllü resmi bir hastaneden (Devlet Hastanesi veya Tıp Fakültesi hastaneleri) alınan Sağlık Kurulu Raporu. (Sağlık Kurulu raporu hazır olmayanlar bu raporu 5 Ekim 2019 tarihine kadar teslim etmek zorundadırlar.)

Üniversitemize bizzat gelerek kayıt olacak veya e-kayıt yoluyla kayıt olacak öğrencilerimizin kayıttan önce muhakkak  İMÜ Ön Kayıt Formu'nu doldurmaları gerekmektedir. Lütfen ön kayıt formunu doldurmadan e-kayıt yapmayınız veya kayda gelmeyiniz.

Öğretim dili Türkçe olan programlarımızda isteğe bağlı İngilizce hazırlık sınıfı uygulanmamaktadır

Üniversitemize yeni kayıt yaptıran zorunlu yabancı dil hazırlık bulunan programlarımızdaki öğrenciler  27-28 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılacak İngilizce Yeterlilik Sınavlarına (İYS) girmek zorundadırlar.

Üniversitemize bizzat gelerek kayıt olan veya  e-kayıt yapan öğrencilerimizin Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak İngilizce Yeterlilik Sınavına girmek istemeleri halinde Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasında yer alan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

Kayıt Tarihleri:  21 Ağustos 2019

Kayıt Yeri:   Dumlupınar Mah. D-100 Karayolu No:98 Güney Kampüs, Öğrenci İşleri Daire     Başkanlığı, B Blok     34000  Kadıköy / İSTANBUL