İstanbul İlinde Çalışmakta Olan Halk Sağlığı Profesyonelleri Toplantısı Fakültemizde Yapıldı

26.05.2017

İstanbul ilinde çalışmakta olan halk sağlığı profesyonelleri, Fakültemiz Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Işıl MARAL ve Yrd. Doç. Dr. Hatice İKİIŞIK’ın ev sahipliğinde 23 Mayıs 2017 Salı 13:00-17:00 saatleri arasında Tıp Fakültesi Dekanlık Binasında toplanmıştır.

Dekanımız  Prof.Dr. Mustafa SAMASTI’ da açılış konuşması yaptığı toplantıda İstanbul ve Denizli’de sahada çalışan halk sağlığı uzmanlarına ek olarak İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Bezmialem Üniversitesi Tıp Fakültesi, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi, Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi halk sağlığı anabilim dallarındaki öğretim üyeleri ve araştırma görevlilerinin katılımı ile katılımcı sayısı 50’nin üzerinde olmuştur.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent KILIÇ’ın da konuşmacı olarak katıldığı bu ilk toplantının teması “Halk Sağlığının Geleceği- Halk Sağlığı Uzmanlık Eğitimi”idi. Toplantıda Prof. Dr. Işıl MARAL tarafından “Halk Sağlığı TUKMOS Çalışmaları” ve Prof. Dr. Bülent KILIÇ tarafından “Halk Sağlığı Uzmanlık Eğitimi” başlıklı sunumlarla tartışmaya açılmıştır.

Soru, katkı ve öneriler ile son derece verimli bir toplantı olmuştur.​