AVRUPA İNSAN GENETİĞİ KONGRESİ-ESHG 2017’DEN DÖNEM II ÖĞRENCİMİZE ÖDÜL

22.05.2017

Fakültemiz Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İbrahim Akalın'ın yürütücülüğünde çalışmalarına devam eden Proje Makinesi araştırma grubu öğrencileri uluslarası alanda önemli bir başarıya daha imza attı. Proje Makinesi ekibinden beş Tıp öğrencimiz  27-30 Mayıs 2017 tarihlerinde Kopenhag’da gerçekleştirilecek olan  "The European Society of Human Genetics Conference-2017" ye 5 ayrı proje ile poster sunumu kabulü almıştı. Ardından Kongrede "A case that changed my life as a geneticist" başlıklı Story Telling Workshop oturumu için Dr. Akalın hocamızın önerisi ile kısa video yarışmasına da katılan Proje Makinesi öğrencilerimizden  Fakültemiz Dönem II öğrencisi Emre Akbaş, "The Insulin-Producing Bacterial Cell" başlıklı videosu ile sözlü sunum için seçilen 5 video arasında yer almayı başardı ve  Fellowship Ödülü kazandı. (https://2017.eshg.org/index.php/programme2017/).

Öğrencimiz Emre Akbaş'ın Dr. Akalın ve Proje Makinesi'ndeki arkadaşları ile birlikte yaptıkları uzun kritikler sonucu oluşturduğu videoda, henüz 9-10 yaşlarındayken Fen ve Teknoloji dersinde "Geleceğin Meslekleri" başlıklı bir metnin kendisini ne kadar etkilediğini, metin içerisinde bahsedilen insülin üreten bakteri hücresinin kendisinde genetiğe karşı büyük bir ilgi uyandırdığını anlatıyor. Şu anda üniversitemizde bulunan "Proje Makinesi" adlı araştırma grubunun yapmış olduğu tıbbi genetik araştırma projeleri içerisinde yer aldığını ve bu sayede Kopenhag'da gerçekleştirilecek Tıbbi Genetik alanındaki en büyük kongreye katılmanın kendisi için büyük bir hayali yerine getirmek olduğunu dile getiriyor.

27 Mayıs Cumartesi Saat 10.30'da gerçekleştirilecek Workshop Story Telling oturumunda Tıbbi Genetiğin dünyaca ünlü iki yabancı hocasıyla dinleyici önünde 15 dakikalık İngilizce bir söyleşi yapacak olan öğrencimiz genetiğin hayatını nasıl değiştirdiğini, Proje Makinesi'ni ve henüz lisans yıllarında olmalarına rağmen Proje Makinesi öğrencileri olarak Dr. Akalın'ın mentörlüğünde yaptıkları akademik çalışamalarla elde ettikleri kazanımları anlatacak. 2015 yılında öğretim Üyemiz Dr Akalın’ın da kazanmış olduğu ödülü henüz öğrencilik yıllarında Öğrencilerimize de kazandırmış olmasından dolayı ve uluslarası alanda üniversitemizin adını ödüllerle duyuran hem hocamızı, Dönem II Öğrencimiz Emre Akbaş’ı ve de Proje Makinesi ekibini bu önemli başarılarından ötürü tebrik eder, Kopenhag'daki kongrede ve devam eden akademik çalışmalarında başarılar dileriz.