Afrika Sağlık Kongresi 20-21 Temmuz’da Üniversitemiz İşbirliğiyle Gerçekleştirilecek

23.06.2017

T.C. Sağlık Bakanlığı,  Dünya Müslüman Tıp Birlikleri Federasyonu (FIMA), Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı ile Üniversitemiz işbirliğinde 20-21 Temmuz 2017 tarihlerinde İstanbul’da “Afrika Sağlık Kongresi” düzenlenecek. Kongre’nin paydaşları arasında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Yeryüzü Doktorları Derneği, Türk Hava Yolları, Türk Kızılayı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti gibi ülkemizin önemli kuruluşları yer alıyor.

Afrika Sağlık Kongresi, kar amacı olmayan, Afrikalı ve Afrikalı olmayan nitelikli ve temsiliyet sahibi bireyleri bir araya getirmeye ve Afrika’nın sağlık sorunlarına ve çözüm yollarına odaklanmış, gelecekte sonuç alıcı sağlam bilgiler sağlama ve akademik, sosyal, kültürel ilişkiler geliştirme temelli bir etkinliktir.

Afrika’da sağlık temasının altı temel başlık çerçevesinde farklı yönleriyle ele alınacağı Kongreye, Afrika'dan hükümet yetkilileri, kanaat önderleri, sağlık politikası oluşturucuları, lobi grupları, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 500'ü aşkın yabancı davet edildi.

Kongre’nin onursal başkanlığını Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ ile Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman yürütecek. Sunumların Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde yapılacağı uluslararası kongrenin Bilim Kurulu’nda da yine Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fahri Ovalı, Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Mustafa Samastı, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Kavas ve Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Orhan Alimoğlu, Prof. Dr. Handan Ankaralı, Prof. Dr. Seyit Ankaralı ve Prof. Dr. Mahmut Gümüş yer alıyor.

Afrika Sağlık Kongresine ilişkin detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.